Nasza ofertaNasza oferta

« powrót

M±ka pszenna typ 500
Roztoczańska

Warto¶ć odżywcza 100g
  • białko: 9,0g
  • tłuszcz: 1,0g
  • węglowodany przyswajalne: 75,0g
Warto¶ć energetyczna 100g
1444kJ / 345kcal

Masa netto przy wilgotno¶ci 15,3%: 1kg
Warto wiedzieć
  • M±ka zmieszana z wod± nie będzie tworzyła grudek, je¶li dodamy do niej odrobinę soli.
  • Ciasto nie przypali się od spodu je¶li blachę lub formę, w której będzie pieczone posypiemy odrobin± soli.
  • Ciasto drożdżowe nie powino stygn±ć na blasze w której się piekło, bo staje się wtedy miękkie i przesi±ka zapachem blachy.

liczba odwiedzin:
© 2017 ZMP Józef Bryła, Projekt i wykonanie: Net Partners