Nasza oferta
« powrót
M±ka pszenna typ 500
Warto¶æ od¿ywcza 100g
Masa netto przy wilgotno¶ci 15,3%: 4,5 kg
M±ka pszenna typ 500
Roztoczañska
Warto¶æ od¿ywcza 100g
- bia³ko: 9,0g
- t³uszcz: 1,0g
- wêglowodany przyswajalne: 75,0g
1444kJ / 345kcal
Masa netto przy wilgotno¶ci 15,3%: 4,5 kg


- M±ka zmieszana z wod± nie bêdzie tworzy³a grudek, je¶li dodamy do niej odrobinê soli.
- Ciasto nie przypali siê od spodu je¶li blachê lub formê, w której bêdzie pieczone posypiemy odrobin± soli.
- Ciasto dro¿d¿owe nie powino stygn±æ na blasze w której siê piek³o, bo staje siê wtedy miêkkie i przesi±ka zapachem blachy.