Nasza oferta
« powrót
Masa netto przy wilgotno¶ci 15,3%: 1kg
Kasza manna z Roztocza
Warto¶æ od¿ywcza 100g- bia³ko: 9,0g
- t³uszcz: 1,0g
- wêglowodany przyswajalne: 77,0g
1478kJ / 353kcal
Masa netto przy wilgotno¶ci 15,3%: 1kg


- Kiedy gotujemy kaszê, zalewamy j± p³ynem, tak by pozosta³a wolna jeszcze 1/3 objêto¶ci garnka.
- Aby kasza manna nie zbija³a siê w grudki, nale¿y zmoczyæ j± zimn± wod± i rozprowadziæ wrz±tkiem.
- Je¶li chcemy ugotowaæ kasze mann± na sypko musimy j± wymieszaæ z ca³ym surowym jajkiem, i dok³adnie rozetrzeæ drewnian± ³y¿k±, a potem roz³o¿yæ cienk± warstw± w brytfannie i wysuszyæ w piekarniku.