Nasza ofertaNasza oferta

« powrót

Kasza manna z Roztocza

Warto¶æ od¿ywcza 100g
  • bia³ko: 9,0g
  • t³uszcz: 1,0g
  • wêglowodany przyswajalne: 77,0g
Warto¶æ energetyczna 100g
1478kJ / 353kcal

Masa netto przy wilgotno¶ci 15,3%: 1kg
Kasza manna
Warto wiedzieæ
  • Kiedy gotujemy kaszê, zalewamy j± p³ynem, tak by pozosta³a wolna jeszcze 1/3 objêto¶ci garnka.
  • Aby kasza manna nie zbija³a siê w grudki, nale¿y zmoczyæ j± zimn± wod± i rozprowadziæ wrz±tkiem.
  • Je¶li chcemy ugotowaæ kasze mann± na sypko musimy j± wymieszaæ z ca³ym surowym jajkiem, i dok³adnie rozetrzeæ drewnian± ³y¿k±, a potem roz³o¿yæ cienk± warstw± w brytfannie i wysuszyæ w piekarniku.

Polityka prywatnoÅ›ci,   liczba odwiedzin:
© 2023 ZMP Józef BryÅ‚a, Projekt i wykonanie: Net Partners